Biogas

Tanka Biogas på Runes

Välkommen att tanka biogas på Runes! Biogasen är en del av ett slutet kretslopp som framställs genom gödsel från traktens bönder, hushållssopor m.m.

Vill du se hela vårt sortiment och läsa mer om varje produkt? Då kan du ta del av våra produktblad.

Biogas

Fordonsgas är ett drivmedel som består av biogas eller naturgas. Det kan också vara en kombination av dem både. Biogas är ett förnybart bränsle som inte tillför ny koldioxid och som utvinnas genom rötning av organiska material som matavfall, gödsel och avloppsslam. Naturgas har fossilt ursprung men med lägre negativ miljöpåverkan än bensin och diesel. Både biogas och naturgas består till stor del av metan.

Jämfört med bensin och diesel är alltså fordonsgas ett miljövänligare drivmedel och ett bra alternativ för framtidens resor. Du kan helt enkelt tanka ditt fordon med närproducerad fordonsgas och färdas hållbart. Dagens gasfordon har samma höga prestanda och körglädje som moderna diesel- eller bensinfordon.

Hos Runes Bensin kan du tanka Biogas 100 som består av 100 procent biogas på vår station på Stenvägen i Emmaboda. Det betyder att du kan köra helt fossilfritt. 

Vi erbjuder snabb service, säkra leveranser och högkvalitativa drivmedel. Välkommen att kontakta oss om du har några frågor om vilket drivmedel som passar ditt fordon. Vi uppfyller självklart alla de krav och regler som svensk lagstiftning kräver. 

Hitta din tankstation

Bulkleveranser

Tack vare tätt samarbete inom vår koncern kan vi med våra duktiga chaufförer leverera diesel, eldningsolja och bensin m.m. i tankbilar direkt till din cistern. Detta för hela Södra Sverige.

tankkort

Tankkort

För att göra det så smidigt och bekvämt som möjligt för dig kan du samla dina månadskostnader på en och samma faktura. Detta med vårt uppskattade tankkort.