Bensin

Tanka din bensin på Runes

Behöver du tanka? Välkommen till någon av våra anläggningar hos Runes Bensin! Vi erbjuder bland annat B95, B98 och alkylatbensin men även bulkleverans av bensin till önskad tank eller cistern.

För oss är det viktigt att erbjuda kvalitativa och hållbara drivmedel som uppfyller lagkraven gällande reduktion av fossil koldioxid. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor – vi hjälper gärna till!

Vill du se hela vårt sortiment och läsa mer om varje produkt? Då kan du ta del av våra produktblad.

Bensin

På våra tankstationer erbjuder vi bland annat bensin 95, bensin 98 och alkylatbensin. Självklart uppfyller alla bensinprodukter som går att tanka vid stationerna de högsta kraven för renare avgaser. Här kan du se vad våra olika stationer erbjuder. 

Noga utvalda produkter

Vårt utbud

B95 E10

Den nya standardkvaliteten bensin 95 E10 innehåller en högre inblandning av etanol, upp till tio procent, och bidrar därmed till ett lägre koldioxidutsläpp. De flesta bensinfordon är godkända för 95 E10 men för att vara säker på att din bilmodell kan köras på E10 kan du kontrollera detta på BIL Sweden.

B98

Bensin 98 är en 98-oktanig bensin. Det högre oktantalet på bensinen är anpassat efter bilar med hög motorprestanda för optimal drift.

Alkylatbensin 2-takt & 4-takt

Akrylatbensin är en renare bensin jämfört med B95 och B98. Motorbränslet har endast låga halter av skadliga komponenter som aromater, svavel och bensen och påverkar därför inte miljön och hälsan på samma negativa sätt som vanlig bensin. Du får helt enkelt en bättre arbetsmiljö med mindre sot och avlagringar i motorn. 2-takt alkylatbensin används till 2-taktsmotorer och 4-takt bensin används i 4-taktsmotorer men även i 2-taktsmotorer där oljan fylls på i en separat tank.

Hitta din tankstation

Beställning av drivmedel och energi online

Våra duktiga chaufförer levererar diesel, eldningsolja och bensin m.m. i tankbilar direkt till din cistern. Vi levererar över hela södra Sverige tack vare tätt samarbete inom vår koncern. Beställ redan idag för snabb leverans.