Vår Historia

Rune Johansson

Runes Bensin- och Oljeimport AB startades 1955 av Rune Johansson och hustrun Alva. Då drevs verksamheten från bensinstationen på Långgatan i Emmaboda i det som vi idag kallar Gamla Macken (Se bild nedan). När en modernare anläggning byggdes 1980 på Stenvägen i Emmaboda automatiserades macken på Långgatan.

alva johansson

Bakom varje framgångsrik företagare och entreprenör finns det en kvinna brukar man säga. Det gällde i högsta grad även paret Johansson. Alva var den som styrde och ställde på kontoret och höll ordning på de administrativa rutinerna. Det var Alva som ofta satt i tuffa förhandlingar med leverantörerna i den mansdominerade oljebranschen. 

gamla macken

På bilden ser ni vad vi kallar Gamla Macken i Emmaboda där verksamheten startade 1955. Gamla Macken hade adress Långgatan men den delen av Långgatan finns inte idag, utan de flesta skulle nog påstå att Macken ligger längs väg 120 vid den västra utfarten från Emmaboda riktning Tingsryd. Idag finns här en av våra automatstationer. Huset på bilden revs i början på 1990-talet.

STENVÄGEN

På bilden ser ni en tidig bild av huvudanläggningen på Stenvägen 1 i Emmaboda. Det är härifrån som verksamheten drivs även idag.